Over Duofiets

In 2013 is Stichting Duofiets Oirschot (Ik wil er efkus uit) opgericht door Theo van Gerven. Hij ging met pensioen en wilde iets doen voor de medemens. Theo was een man met zijn hart op de goede plek en was altijd bezig voor andere mensen. Zorgen en regelen dat kon hij als de beste! Hij kreeg altijd alles voor elkaar! Hij kwam op het idee om een duofiets project op te zetten. En met succes!

Zijn doel: Gratis deelname om de behoeftige ouderen en jongeren een geweldige middag bezorgen! Al gauw had hij een duofiets ter beschikking en kon er gefietst gaan worden!

Al snel volgden vele aanmeldingen van zowel kandidaten maar ook vrijwilligers boden zich al snel aan, om met een ‘behoeftige’ een uurtje per jaar te fietsen! Ieder jaar werd het een groter succes! Vele vrijwilligers vonden het zo leuk dat ze graag meerdere malen per jaar wilden fietsen met een behoeftige. Iedereen was razend enthousiast!

Er waren al snel meerdere fietsen nodig om zo meerdere mensen een heerlijke middag te bezorgen! Ook kwamen er sponsoren bij waardoor de mensen aan konden leggen op verschillende plekjes hier in Oirschot voor een bakkie koffie,  heerlijk ijsje of een frietje om ff een pauze in te lassen.

Helaas, in de zomer van 2016 werd ons pap ongeneeslijk ziek. Op 21 oktober overleed hij.
Zijn stichting was alles voor hem en wilde dit dan ook heel graag voortzetten.

De toekomst van Duofiets

Nu, bijna een jaar later hebben we de stichting opgepakt en zijn we aan de slag gegaan met wat voor ons pap zijn grootste wens was. Namelijk de Fun Train (4 persoons duofiets). We kunnen met trots zeggen dat deze wens in vervulling is gegaan.

We laten iedereen genieten, van jong tot oud. Onderweg kan je getrakteerd worden op wat warme lekkernijen door de Oirschotse Sponsoren en Ondernemers:
Pastoor: Gratis kaarsje
De Dames: Gratis ijsje
De Put: Gratis frietje
Zeezout: Gratis kibbelingen
De Beurs: Gratis bakkie koffie

Iedereen bedankt voor al jullie steun, inzet en donaties.